Menu
03 230 03 33

Thema: Inburgeren en participeren

Om mee te kunnen in onze maatschappij, is het belangrijk dat anderstaligen zich kunnen uitdrukken in het Nederlands. In een oefenplek met Nederlandstaligen overwinnen ze hun spreekangst, oefenen ze Nederlands en leren ze andere mensen kennen.

Maar er is meer nodig dan taal om deel te nemen aan de samenleving. We stimuleren participatie aan het sport- en verenigingsleven, buurt- en oudercomités en inspraakraden. Hoe kunnen we daar samen aan werken?

Dit thema in jouw werking?

Contacteer ons voor een aanbod op maat

Nieuws

Samen Aartselaar ontdekken

Aartselaar, september 2016: anderstalige en Nederlandstalige deelnemers starten met Babbelplus. Een jaar lang gaan ze samen op ontdekking in hun gemeente. Juni 2017: er is een hechte groep ontstaan. De anderstaligen voelen zich nu thuis in hun gemeente.

Lees meer

Taalcarrousel genomineerd voor Europees Talenlabel

Taalcarrousel is genomineerd voor Europees Talenlabel 2017. Op 29 september worden in Gent de prijzen bekend gemaakt. Taalcarrousel is een taaloefenmoment in twee talen. Centraal staan ontmoeting, wederkerigheid en waardering voor elkaars taal en cultuur.

Lees meer

Jongeren cohousen met jonge vluchtelingen

Curant laat jonge vluchtelingen samenwonen met jonge buddy’s. Twaalf duo’s wonen ondertussen samen, binnenkort dertien. Curant is een Europees erkend project van OCMW Antwerpen samen met vele partners. Vormingplus rekruteert en begeleidt de buddy’s. Tussen aanmelding en verhuis zit een heel proces.

Lees meer

Download het werkvormenboek voor conversatiegroep Nederlands

De Babbeldoos is een nuttig en inspirerend handboek mét werkmateriaal voor begeleiders van een taaloefenmoment. Je kan het nu ook gratis downloaden.

Lees meer

Gesprek over de vluchtelingencrisis

De toestroom van vluchtelingen en nieuwe migranten roepen heel wat vragen op. Organiseer in jouw huiskamer een gesprek met vrienden, familie, buren, leden van je vereniging, ... Boek bij ons gratis een gespreksbegeleider.

Lees meer

Dit thema in jouw werking?

Contacteer ons voor een aanbod op maat
Andere thema's: Actief burgerschap, Cultuur (mee)maken, Mediawijs, Opgroeien en opvoeden