Menu
03 230 03 33

De oceaan, het klimaat en onze gezondheid

Type: Interactieve voordracht
Aantal sessies: 1 (1 sessie = standaard 2,5 uur)
Doelgroep: volwassenen (18+)

Elke dag verdwijnen wereldwijd 27 miljoen bomen …! Bomen nemen CO2 op en produceren zuurstof. Waar blijft de CO2 die hierdoor niet meer opgenomen wordt? In de atmosfeer en in de oceaan. De gevolgen hiervan zijn ernstig voor het dierlijk leven, op het land en in het water. En dus ook voor de mens.

Dos Winkel, van oorsprong orthopedisch fysiotherapeut, heeft dertig jaar gedoken in alle mogelijke ecosystemen, van tropische wateren tot ijskoude wateren, van mangrovebos tot regenwoud. In die periode heeft hij al die ecosystemen ernstig achteruit zien gaan en is hij zich gaan verdiepen in de oorzaken van het verval. Sinds 2008 geeft hij hier lezingen over, evenals lessen op scholen. Hij is de bedenker en medeoprichter van de Sea First Foundation (www.seafirst.org) en werkt samen met vrijwilligers om deze kennis met zoveel mogelijk mensen te delen.

Ook als consument kunnen we veel doen om de situatie te verbeteren en de negatieve trend te stoppen. Iedereen kan een steentje bijdragen aan een gezondere planeet.

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Sea First en Artsen voor Duurzaamheid (www.artsenvoorduurzaamheid.be), met de ondersteuning van Vormingplus regio Antwerpen.

Praktisch

Je betaalt voor deze activiteit € 180
Je vraagt per deelnemer max € 6
Als organisator zorg je voor: laptop, beamer, groot scherm, microfoon
Min. aantal deelnemers: 15

Hoe vraag je deze activiteit aan?

  1. Lees hoe je een activiteit aanvraagt en wat de voorwaarden zijn.
  2. Stuur minstens 1 maand vooraf een mailtje naar Kristina (of bel 0470 10 60 51). Zij bezorgt jou de contactgegevens van een begeleider.
  3. Spreek met de begeleider een datum, begin- en einduur en locatie af.
  4. Afspraak geregeld? Vraag deze activiteit aan.