Menu
03 230 03 33

Nieuws

Webinar: Bleri Lleshi over een solidaire en zorgzame toekomst

Webinar: Bleri Lleshi over een solidaire en zorgzame toekomst

​​Wat als we de coronacrisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst? ​Vitamine T gaat met samen jou op zoek naar antwoorden. Verwacht je aan boeiende online events, met elke maand een spreker van formaat. In oktober spreekt Bleri Lleshi over een solidaire en zorgzame toekomst. Vitamine T is een initiatief van de 13 Vormingplus-centra. 

Lees verder

Webinar e-inclusie, met praktijkverhaal vanuit Vormingplus

Webinar e-inclusie, met praktijkverhaal vanuit Vormingplus

De expertengroep e-Inclusie organiseerde op 3 juni 2020 een Webinar over e-inclusie in coronatijden. Welke bevolkingsgroepen ervaren digitale moeilijkheden? Welke switch hebben organisaties zoals Vormingplus moeten maken om hun doelgroepen te bereiken? Onze collega Annelies bracht een praktijkverhaal vanuit Vormingplus.

Lees verder

In gesprek met onze nieuwe collega Elke

In gesprek met onze nieuwe collega Elke

Elke vervoegde op 25 mei ons team. Ze gaat aan de slag als sociaal-cultureel werker. We spraken af op een terrasje voor een kennismakingsgesprek. In het zonnetje, met een koffie en goedlachs.

Lees verder

“Dit is een prachtig beroep. Ik deed dit doodgraag.” Afscheid van Luk

“Dit is een prachtig beroep. Ik deed dit doodgraag.” Afscheid van Luk

Luk, onze beleidscoördinator, gaat vanaf 1 september op pensioen. En aangezien hij verlof neemt in de zomermaanden, is dit zijn laatste werkweek. Gedreven, gefocust en energiek bezig als altijd, maakt hij tijd voor een gesprek. We blikken terug op een lange carrière in het sociaal-cultureel werk.

Lees verder

Zorg voor elkaar, zorg voor de aarde. Begin met een lezing

Zorg voor elkaar, zorg voor de aarde. Begin met een lezing

De juiste informatie vinden om elkaar en de aarde gezond te houden, is vandaag cruciaal. Ook jouw vereniging, je gemeente of sociaal netwerk kan een infosessie organiseren die deelnemers kritisch leert omgaan met informatie.

Lees verder

Bijenvriendelijk Boechout: werk mee aan een actieplan

Bijenvriendelijk Boechout: werk mee aan een actieplan

Vind je biodiversiteit belangrijk? Heb je zin om mee te werken aan een bijenvriendelijk Boechout? Je kan samen met andere inwoners mee het verschil maken. Sluit je aan bij dit initiatief van de gemeente Boechout. We maken een actieplan waarmee we de biodiversiteit een boost geven. 

Lees verder

Bedankt aan iedereen die mondmaskers binnen bracht!

Bedankt aan iedereen die mondmaskers binnen bracht!

Van eind april tot midden juni waren we inzamelpunt voor de #NationaleNaaiActie. Die mobiliseert heel België om mondmaskers te maken voor iedereen. Bedankt aan iedereen die mondmaskers binnenbracht! Mondmaskers inleveren kan nog bij talrijke andere organisaties. 

Lees verder

Ons beleidsplan 2021-2025

Ons beleidsplan 2021-2025

Om de vijf jaren maken we een beleidsplan op. In december 2019 legden we de laatste hand aan ons ‘Beleidsplan 2021-2025’. Hiermee geven we aan wat we in die periode willen doen, hoe we dat willen doen en waarom.

Lees verder

BuurtGoed: nieuwe creaties uit onverkoopbare kleding

BuurtGoed: nieuwe creaties uit onverkoopbare kleding

De tweedehandswinkel BuurtGoed van Buurtwerking ’t Pleintje (Deurne) is wegens corona gesloten. Voor vrijwilliger en hoedenmaker Chris Vingerhoets de aanleiding om een al langer bestaand idee vorm te geven: uit kleding in slechte staat, nieuwe creaties maken.

Lees verder

Onze kernwaarden? GEEV!

Onze kernwaarden? GEEV!

Vorig jaar zaten we enkele keren samen met Eric Goubin (Kortom vzw) om onze externe communicatie onder de loep te nemen. Hij gaf ons vele tips, waaronder deze: bepaal jullie kernwaarden. We doorliepen een teamproces dat leidde tot 4 kernwaarden.

Lees verder