Menu
03 230 03 33

Nieuws

Buurtbewoners beslissen mee over invulling nieuwe zorgsite

Buurtbewoners beslissen mee over invulling nieuwe zorgsite

De gemeente Wuustwezel vroeg aan Vormingplus om een participatietraject te begeleiden. Het woonzorgcentrum Sint-Jozef verhuist en hun oude site komt vrij. De buurtbewoners mochten mee op zoek naar een nieuwe invulling van de zorgsite.

Lees verder

Samen naar meer duurzaamheid in je gemeente

Samen naar meer duurzaamheid in je gemeente

Wil je je gemeente meer duurzaam krijgen, dan is het ook belangrijk dat de inwoners mee zijn. Organiseer met "Oog op de aarde" een evenement met workshops en lezingen in een positieve, enthousiaste sfeer. 

Lees verder

Lies plant haar rugzak bij Vormingplus

Lies plant haar rugzak bij Vormingplus

Onze jongste collega is met haar 24 jaar ook letterlijk de jongste in Vorminplus. Lies Jaeken stapte begin juni onze deur binnen. De eerste vraag die we haar tijdens dit gesprek voorleggen is meteen ook de moeilijkste: kies drie woorden die iets vertellen over jezelf.

Lees verder

Gezocht: actieve bewoners van sociale huurwoningen in Antwerpen

Gezocht: actieve bewoners van sociale huurwoningen in Antwerpen

Stad Antwerpen en Vormingplus zoeken bewoners die gedurende 1 jaar mee nadenken over wonen en samenleven in sociale woonwijken.

Lees verder

Burgers in Ranst gaan voor bijvriendelijke gemeente

Burgers in Ranst gaan voor bijvriendelijke gemeente

In Ranst ontstond afgelopen winter een burgerinitiatief. Enkele geëngageerde inwoners kwamen samen om de situatie van de bijen en bloemen in Ranst en deelgemeenten te bespreken. Ze waren het er over eens dat meer bloemen en bijvriendelijke bomen goed zijn voor mens én natuur, voor bijen en insecten.

Lees verder

Digitale oefenkansen: elk Huis van het Kind een jaarplan

Digitale oefenkansen: elk Huis van het Kind een jaarplan

In 2018 werkte Vormingplus een visietekst uit rond e-inclusie in de Antwerpse Huizen van het Kind. Nu maken we samen met de medewerkers een jaarplan op maat voor elk Huis. Digitale oefenkansen krijgen zo hun plek in elk Huis van het Kind.

Lees verder

Cohousen in Wijnegem: ondertekening engagementscharter

Cohousen in Wijnegem: ondertekening engagementscharter

Begin 2019 stapte Vormingplus mee in een uitdagend project van De Ideale Woning: we begeleiden een groep sociale huurders die instappen in een cohousingsproject tot aan de verhuis in 2023. Op 2 april ondertekenden de kandidaat-bewoners en De Ideale Woning een engagementscharter.

Lees verder

Werken met kwetsbare ouders: de Vormingplus-aanpak

Werken met kwetsbare ouders: de Vormingplus-aanpak

Vormingplus werkt al jaren rond opvoedingsondersteuning bij kwetsbare ouders. Ons team Opvoedingsondersteuning is op zoek naar nieuwe uitdagingen. Collega’s Anaïs en Sarah vertellen wat je van Vormingplus kan verwachten.

Lees verder

Allemaal opvoeders: naar een positief opvoedingsklimaat

Allemaal opvoeders: naar een positief opvoedingsklimaat

Sinds 2010 werkt Vormingplus met ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken aan werkbare oplossingen. We willen de weerbaarheid van ouders versterken en hun betrokkenheid bij de school en de buurt vergroten.

Lees verder

Gezocht: buren voor cohousing in Wijnegem

Gezocht: buren voor cohousing in Wijnegem

Mis je het contact met je buren? Ben je op zoek naar een woonplaats waar sociaal contact belangrijk is? En wil je graag mee nadenken over hoe deze woonplaats vorm krijgt? Dan is het cohousingsproject De Werve Hoef in Wijnegem iets voor jou.

Lees verder