Menu
03 230 03 33

Nieuws

Elkaar helpen, nu meer dan ooit

Elkaar helpen, nu meer dan ooit

Zorg dragen voor onszelf en voor elkaar. Zo komen we met z'n allen deze coronacrisis door. Dat kan in je eigen omgeving door alert te zijn voor elkaar. Of door je op te geven als vrijwilliger bij je gemeente, bij het Rode Kruis, ...

Lees verder

Iedereen welkom in je vereniging! Hoe doe je dat?

Iedereen welkom in je vereniging! Hoe doe je dat?

Hoe kan je als vereniging mensen met gekleurde armoede welkom heten? Welke drempels ervaren zij? Hoe ga je daar als organisatie mee om? Vormingplus werkte samen met Filet Divers vzw een handleiding uit.

Lees verder

Gratis workshops om je vrijwilligers te versterken

Gratis workshops om je vrijwilligers te versterken

Rhizomen biedt in 2020 opnieuw de gelegenheid om gratis workshops te boeken voor je vrijwilligerswerking. Dit aanbod geldt voor (sociaal-)culturele werkingen actief in de stad Antwerpen, zowel voor stedelijke werkingen als middenveld.

Lees verder

Booms Welkom breidt vluchtelingenwerking uit: Kompaan!

Booms Welkom breidt vluchtelingenwerking uit: Kompaan!

Booms Welkom breidt haar vluchtelingenwerking uit: vrijwilligers en vluchtelingen uit de Rupelstreek gaan samen activiteiten doen. Zo leren ze elkaar beter kennen en komen hulpvragen gemakkelijker naar boven. Een buddywerking is de volgende stap. Vormingplus ondersteunt.

Lees verder

Deelmobiliteit in twee sociale woonwijken

Deelmobiliteit in twee sociale woonwijken

Maart 2020 zou de start worden van een proefproject rond deelmobiliteit in een sociale woonwijk in Essen en Mortsel, maar het coronavirus zorgt voor uitstel. Samen met de bewoners gaan we een deelsysteem uitwerken, op maat van de wijk. De Ideale Woning is initiatiefnemer en opdrachtgever.

Lees verder

Babbelplus Aartselaar in handen van vrijwilligers

Babbelplus Aartselaar in handen van vrijwilligers

Babbelplus Aartselaar startte in september 2016, volledig begeleid door Vormingplus. Nu is het meer en meer in handen van vrijwilligers en ingebed in het Sociaal Huis. Babbelplus krijgt een vaste plek in het onthaalbeleid van Aartselaar.

Lees verder

Op zoek naar maatschappelijke impact

Op zoek naar maatschappelijke impact

Vormingplus zet projecten op waarmee we ook op langere termijn verandering in de samenleving beogen. Hoe beperkt en lokaal ook. Maar hoe meet je die maatschappelijke impact? Voorwaar geen eenvoudige opdracht! Onze medewerkers van het project Spring mee! waagden zich aan impactmeting.

Lees verder

Onze werking in tijden van Corona

Onze werking in tijden van Corona

Om de verspreiding van het coronavirus tegen en te gaan schorten we de komende weken onze projectwerking op. Alle goepsbijeenkomsten worden geannuleerd. Onze medewerkers zijn thuis aan het werk.

Lees verder

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt vrijwilligers!

Van 29 februari tot 8 maart is het de week van de vrijwilliger. Bij deze willen we al onze vrijwilligers bedanken voor hun engagement, enthousiasme en noeste inzet. Jullie zijn schitterend! 

Lees verder

Hadewych over haar ervaringen als reporter

Hadewych over haar ervaringen als reporter

Reporter Hadewych schreef dit hoogstpersoonlijke artikel voor De Ideale Woning krant. De Reporters van Versla je wijk zijn vrijwilligers die vertellen over het leven en de buurtbewoners in sociale woonwijken. Met heel veel goesting.

Lees verder