Menu
03 230 03 33

Bedankt aan iedereen die mondmaskers binnen bracht!

Van eind april tot midden juni waren we inzamelpunt voor de #NationaleNaaiActie. Die mobiliseert heel België om mondmaskers te maken voor iedereen. Bedankt aan iedereen die mondmaskers binnenbracht! Mondmaskers inleveren kan nog bij talrijke andere organisaties. 

mondmaskers

Burgerinitiatieven mobiliseren heel België

Eind april startte de #NationaleNaaiActie die heel België moet mobiliseren om zelf mondmaskers te maken. Toen de exitstrategie bekend was - met mondmaskers als cruciaal onderdeel - hebben de burgerinitiatieven maakjemondmasker.be en Impactdays.co (Give a Day) hiervoor de handen in elkaar geslagen. Het doel van de #NationaleNaaiActie is om burgers, leerkrachten, studenten, gezinnen vanaf nu te helpen beschermen met zelfgemaakte mondmaskers. Ze worden verdeeld op basis van de exitstrategie. Maar denk ook aan je vrienden, familie en buren: je kan ook voor hen mondmaskers maken.

Het initiatief werd afgestemd met FOD Volksgezondheid en kreeg de zegen van Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Ook het Vlaamse Kruis, de Katholieke Kerk van België, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Femma en meer dan 300 steden en buurtcentra ondersteunen de actie. Meer dan 50.000 vrijwilligers staan startklaar en Lieven Scheire heeft zich geëngageerd als gezicht van de campagne.

Hoe meedoen?

Ga naar maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en naaien maar, met of zonder een naaimachine.

De handleiding van het patroon werd goedgekeurd door virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht en is afgestemd met FOD Volksgezondheid. Het kan makkelijk met of zonder naaimachine gebruikt worden.

Geen naaitalent? Naast mondmaskers kan je ook stoffen en linten doneren bij officiële inzamelpunten: maakjemondmasker.be/doneren.

Vormingplus stopt als inzamelpunt

Vormingplus stopt als inzamelpunt, maar je kan je mondmaskers nog steeds binnenbrengen bij talrijke andere organisaties (zie hieronder).

Een hartelijk dankjewel aan iedereen die mondmaskers binnenbracht!
We verspreidden de binnengebrachte mondmaskers bij een aantal vrijwilligers of mensen die erom kwamen vragen. Ze worden goed benut.

Waar binnenbrengen?

De inzamelpunten vind je via maakjemondmasker.be/doneren.