Menu
03 230 03 33

Buren nodigen buren uit

In de wijk Ter Wilgen op Linkeroever komen sinds september 2015 buurtbewoners samen in Ons Burenhuis. ABC cvba stelde een appartement op het gelijkvloers ter beschikking. Bewoner Dine stelde voor om stickers aan het raam te hangen, zodat Ons Burenhuis in het oog springt. Het resultaat mag er zijn!

Meer buren leren kennen

Het begon toen een groepje bewoners vertelden dat het jammer is dat ze weinig buren kennen. Ja, de directe buren kennen ze wel, maar de anderen niet … Hierdoor vinden ze het moeilijk om hen erop aan te spreken dat ze bijvoorbeeld hun fiets correct moeten stallen of hun vuilniszak niet in de gang mogen plaatsen. Door regelmatig samen te komen in Ons Burenhuis en een koffietje te drinken, leren buren elkaar kennen en is het prettiger samen leven.

Buren nodigen buren uit

Marijke van ABC en Majida en Lise van Vormingplus regio Antwerpen steunen de vrijwilligers waar nodig. Zo is er nu elke dinsdag middag een enthousiaste groep aan het breien. Twee andere groepen starten met de acties buren nodigen buren uit 'komen eten' en 'komen spelen'. Tijdens een avondje 'Komen spelen' spelen bewoners gezelschapsspelletjes met elkaar. Bij 'Komen eten' nodigt de kookbuur twee nieuwe buren uit. Tijdens het eten leren deze buren elkaar kennen. Majida of Marijke zorgen ervoor dat de tafel feestelijk gedekt is en ontvangen en verwelkomen de komen-eten-buren.

Actie voeren De Lijn

Maar er gebeurt meer dan breien, eten en spelen. Ze voerden de afgelopen maanden ook actie. Buurtbewoners zijn verontwaardigd omdat De Lijn zonder hun medeweten de bushalte heeft verplaatst. De dichtstbijzijnde bushalte is nu een eind stappen. Onmiddellijk schoten ze in actie en startten ze een petitie. Op korte tijd verzamelden ze meer dan 300 handtekeningen! Bewoners Henriette, Nancy, Roeland, Iris, Farida en Vestine overhandigden deze petitie enkele weken geleden op het hoofdkwartier van De Lijn. De woordvoerder van De Lijn luisterde en gaat het bekijken. Wordt vervolgd!

Dit project is een initiatief van ABC cvba in samenwerking met Vormingplus regio Antwerpen.