Menu
03 230 03 33

Burgerbegroting: drie projecten verkozen

 

Burgerbegroting

Voor het zesde jaar op rij organiseerde het district Antwerpen de Burgerbegroting. De inwoners van het district beslisten hierbij zelf over 1,4 miljoen euro. Zo konden ze mee bepalen wat de prioriteiten zijn en welke plannen gerealiseerd worden.

Ook Vormingplus diende drie projectvoorstellen in. We vroegen telkens kleine bedragen. 

Ze werden alle drie verkozen. 

Thema: fietsvriendelijke straten
A'pen op wieltjes, kinderfietsbieb in Antwerpen Noord

De ploeg vrijwilligers van A'pen Noord is al meer dan 4 jaar actief. Elke week, weer of geen weer, staan ze klaar om kinderfietsen te herstellen en uit te lenen. In Antwerpen Noord is de locatie de kelder van de Sint-Amanduskerk (project FUNDAMENT). A'pen op wieltjes wil deze kelder verder inrichten als een echt fietsatelier.

Thema: interculturele projecten
Samen op avontuur in ’t Stad!

Ouders met jonge kinderen (0 – 6 jaar) uit het Rode Kruis opvangcentrum Linkeroever gaan op verkenning in Antwerpen. Ze praten met elkaar, zoeken naar de leukste plekken voor gezinnen met jonge kindjes en leren hun nieuwe buurt kennen.

Thema: projecten voor mensen in armoede
Samen klaar voor de kleuterschool

De overgang van de kinderopvang naar school wekt heel wat vragen en bezorgdheden op bij kwetsbare ouders. Dit project brengt een groep ouders samen in de kinderopvang van hun kind en geeft hen de kans om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Op deze manier worden ook de noden van ouders inzake de overgang van kinderopvang naar kleuterschool in kaart gebracht.