Menu
03 230 03 33

Buurtbewoners Berchem vertellen hun verhaal

In 1919 werden de eerste sociale woningen gebouwd in Antwerpen. Nu, honderd jaar later, verzamelt De Ideale Woning samen met de stadsdichter en buurtreporters verhalen van buurtbewoners in Berchem. Ben je zelf sociale huurder in Berchem? Vertel je verhaal!

Stadsdichter doet plannen uit de doeken

Sociale Huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning vroeg aan stadsdichter Maud Vanhauwaert om een stadsgedicht te schrijven over de wijk Groenenhoek in Berchem, waar zich de allereerste sociale woningen van De Ideale Woning bevinden. 

Maud Vanhauwaert wil voor het stadsgedicht verhalen over het ouderlijk huis verzamelen van bewoners uit de wijk Groenenhoek. Hoe zag het ouderlijk huis er uit? Waar speelden de kinderen? Waar werden vrienden en familie ontvangen? Al die verhalen wil Maud samenbrengen in een publicatie en een nieuw stadsgedicht ‘Het huis in mij’.

Op zaterdag 16 februari ontvouwde de stadsdichter op het lanceringsfeestje haar plannen in de wijk in de wijk Groenenhoek in Berchem. Er waren gratis frietjes en muziek van wijkbewoner Abdelkader Zahnoun voor iedereen.

Bekijk het ATV-filmpje