Menu
03 230 03 33

Contact houden in tijden van corona? Digitale tools

De strijd tegen het coronavirus betekent dat contact houden met familie, vrienden, de school, de collega’s,  je vrijwilligers, … vooral een kwestie van digitaal en online gaan is. Iedereen moet plots mee het bad in, niet voor iedereen een evidentie. Twee websites zetten jou en mensen van wie je weet dat ze het digitaal moeilijk hebben, op weg.

Digiburger: digitale tools voor iedereen

Sinds 2017 ondersteunen we in opdracht van de Stad Antwerpen alle 17 Huizen van het Kind om met digitale oefenkansen aan de slag te gaan. Op die manier willen we kwetsbare ouders digitaal versterken. Oorspronkelijk is deze website voor de medewerkers en vrijwilligers van de Huizen van het Kind.

Nu zetten we Digiburger volledig in het teken van ‘Contact in coronatijd’, voor iedereen die er nood aan heeft. Digiburger helpt jou of mensen die je kent door deze digitale doolhof van skype, whatsapp, smartschool, zoom, … de weg te vinden. Wil je dus graag eens skypen met je (groot)ouders, zoomen met je collega’s of online les volgen? We leggen je stap voor stap uit hoe het moet.

Daarnaast geven we je ook tips hoe je je kinderen kan bezighouden of hoe je met al dat (fout) nieuws rond corona omgaat.

www.digiburger.be

digitale tools overzicht

De Taskforce e-Inclusie

We bundelen ook de krachten met de Stad Antwerpen, Elegast, Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, Atlas, … in één gemeenschappelijke website met als doel: sociale isolatie doorbreken. Je vindt er handleidingen van de verschillende organisaties én in verschillende talen. Ook laptops, wifi en telefonische ondersteuning worden aangeboden.

https://e-inclusie.be/taskforce