Menu
03 230 03 33

Doe mee aan nationale naaiactie voor mondmaskers

We ondersteunen de #NationaleNaaiActie. Die mobiliseert heel België om mondmaskers te maken voor iedereen. Hoe meedoen? Ga naar www.maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en naaien maar, met of zonder een naaimachine. Inleveren kan, onder meer, bij Vormingplus.

beeld nationale naaiactie

 

Burgerinitiatieven mobiliseren heel België

Deze week start de #NationaleNaaiActie die heel België moet mobiliseren om zelf mondmaskers te maken. Nu de exitstrategie bekend is - met mondmaskers als cruciaal onderdeel - hebben de burgerinitiatieven maakjemondmasker.be en Impactdays.co (Give a Day) hiervoor de handen in elkaar geslagen. Het doel van de #NationaleNaaiActie is om burgers, leerkrachten, studenten, gezinnen vanaf nu te helpen beschermen met zelfgemaakte mondmaskers. Ze worden verdeeld op basis van de exitstrategie. Maar denk ook aan je vrienden, familie en buren: je kan ook voor hen mondmaskers maken.

Het initiatief werd afgestemd met FOD Volksgezondheid en kreeg de zegen van Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Ook het Vlaamse Kruis, de Katholieke Kerk van België, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Femma en meer dan 300 steden en buurtcentra ondersteunen de actie. Meer dan 50.000 vrijwilligers staan startklaar en Lieven Scheire heeft zich geëngageerd als gezicht van de campagne.

Hoe meedoen?

Ga naar maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en naaien maar, met of zonder een naaimachine.

De handleiding van het patroon werd goedgekeurd door virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht en is afgestemd met FOD Volksgezondheid. Het kan makkelijk met of zonder naaimachine gebruikt worden.

Geen naaitalent? Naast mondmaskers kan je ook stoffen en linten doneren bij officiële inzamelpunten: maakjemondmasker.be/doneren.

Waar binnenbrengen?

Binnenbrengen kan, onder mee, bij Vormingplus.

Vormingplus regio Antwerpen
Klokstraat 12
2600 Berchem

Deponeer je mondmaskers in onze brievenbus.
Zo je wenst, vermeld je naam en je telefoon of mailadres op de envelop, zodat we jou kunnen bedanken. Of stuur straks een mailtje naar
liesbet.veulemans@vormingplusantwerpen.be.

Is je pakje te groot?
Bel aan en ga naar Vormingplus (2de verdieping) (Tijdens kantooruren.)

Alvast bijzonder veel dank voor je bijdrage!
De mondmaskers gaan naar onze vrijwilligers die erom vragen, naar andere mensen met een vraag of naar een centraler inzamelpunt.

De andere inzamelpunten vind je via maakjemondmasker.be/doneren.