Menu
03 230 03 33

Gesprek over de vluchtelingencrisis

De toestroom van vluchtelingen en nieuwe migranten roepen heel wat vragen op. Wat is de oorzaak van migratiebewegingen? Welke gevolgen heeft dit alles voor mijn buurt en voor onze samenleving? Wat drijft vluchtelingen om zo’n gevaarlijke reis te ondernemen? Welk traject doorlopen ze wanneer ze in België aankomen? Hoe ga ik met die realiteit om? Wat kan ik doen als individu?

Mensen zijn op zoek naar zinvolle antwoorden en betekenis.

boot met vluchtelingen
foto: Afod Photo Library, creative commons op Flickr

 

Gesprek in jouw vereniging of huiskamer

Organiseer in jouw vereniging of huiskamer een gesprek met mensen uit je buurt, je leden, bestuurders, vrienden, familie, ... 

Wij zorgen voor een gespreksbegeleider

Wij zorgen voor een begeleider. Vormingplus, Socius, ORBIT vzw en Vluchtelingenwerk Vlaanderen sloegen de handen in elkaar en organiseerden een train the trainer: Migranten en vluchtelingen in de superdiverse migratiesamenleving. Deze trainers komen graag naar jouw vereniging of huiskamer om samen met jou en een groep van geïnteresseerden in gesprek te gaan.

Jij brengt een groep mensen bij elkaar

Concreet verwachten we van jou dat je een groep (een tiental personen) samenbrengt. Het organiseren van zo’n avond is volledig kosteloos, je zorgt enkel voor een hapje en een drankje.

Interesse?

Graag een e-mail, waarin je je (groep) kort voorstelt naar kristina.embregts@vormingplusantwerpen.be.