Menu
03 230 03 33

Gezocht: buren voor cohousing in Wijnegem

Mis je het contact met je buren? Ben je op zoek naar een woonplaats waar sociaal contact belangrijk is? En wil je graag mee nadenken over hoe deze woonplaats vorm krijgt? Dan is het cohousingsproject De Werve Hoef in Wijnegem iets voor jou.

We zijn nog op zoek naar kandidaten die samen in groep hun eigen woonomgeving mee vorm geven. Voorwaarde om je kandidaat te stellen is dat je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.

Foto: Binnentuin project Vrijburcht, Amsterdam - © DigiDaan

 

Wat is cohousen?

Bij cohousen heeft elke bewoner zijn eigen woonunit met een slaapkamer, woonkamer, keukentje en badkamer. Daarnaast zijn er een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals een keuken, een eetzaal, een tuin.

Hoe deze ruimten er zullen uitzien, is in handen van de toekomstige bewoners onder begeleiding van de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning en Vormingplus regio Antwerpen.

Met wie?

Er zijn nog enkele woningen vrij. Iedereen die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, is welkom. Na een eerste individueel kennismakingsgesprek met De Ideale Woning waarbij je informatie krijgt over het project, kan je kennismaken met de groep.

Planning?

De verhuisdatum is gepland midden 2023. Tot dan geef je je woonomgeving zelf mee vorm.