Menu
03 230 03 33

In gesprek met onze nieuwe collega Elke

Elke met wandelbottines

Elke vervoegde op 25 mei ons team. Ze gaat aan de slag als sociaal-cultureel werker. We spraken af op een terrasje voor een kennismakingsgesprek. In het zonnetje, met een koffie en goedlachs.

Elke bio

Je bent net als Martine in volle coronaperiode gestart. Hoe was dat?

Elke: “Raar! Maar ik had ‘erger’ verwacht. Ik dacht dat ik mijn nieuwe collega’s alleen digitaal zou ontmoeten. Maar gelukkig waren er tussendoor collega’s op kantoor, waar we met een beperkte groep ook konden overleggen. Er zijn ook voordelen: ik had meer tijd heb om thuis rustig teksten door te nemen, terwijl je er anders meteen invliegt. Dat betekent dat je je toch grondiger kunt inwerken. Meelopen met collega’s naar hun projecten, zat er tot nu toe nog niet echt in. Daar ben ik wel benieuwd naar.”

Stel je voor aan de hand van drie voorwerpen, kleuren, …

Elke:Mijn wandelbottines. Ik ga graag wandelen in de natuur, alleen, met mijn vriend, met vrienden. Dat doe ik evengoed in de omgeving van Antwerpen, de Ardennen, de bergen, … Ik heb een zoontje van 1 jaar, dus nu zijn de wandelingen meestal wel beperkt tot een paar uurtjes.

Mijn IPod Classic. Mijn vrienden spreken me er soms op aan, ze vinden het een prehistorisch ding. Maar voor mij is dat echt mijn muziekcollectie, van vele jaren. Ik vind het heerlijk om dat steeds bij me te hebben. Ik ben er ook fier op dat het blijft meegaan, in deze tijden waarin spullen na enkele jaren al afgedankt worden. Het is iets dat bij me hoort. En daar wil ik behoorlijk wat moeite voor doen: een paar jaar geleden was de adapter stuk en zocht ik me suf om er eentje te vinden.

Oranje, mijn kleurtotem van bij de scouts. Mijn volledige totem is ‘oranje optimistische bij’. Een kleur krijg je pas als laatste en geeft nog een extra tint aan je persoonlijkheid. Oranje staat voor vrolijkheid. Ik ben speels en heb gevoel voor humor, maar ik kan ook serieus zijn en me in de dingen verdiepen. Ik voel me goed in groep, maar evengoed op mijn eentje.”

Elke

Hoe ben je bij Vormingplus terecht gekomen?

Elke: “Ik was stilletjes aan het uitkijken naar iets anders. En het gekke is: op een avond had ik het er met een vriendin over, en dat ik een job voor een organisatie als Vormingplus echt wel zou zien zitten. Het leek alsof de kosmos of zo me gehoord heeft, want de volgende dag verscheen de vacature bij Vormingplus.

Voor mij is een job die maatschappelijk relevant is een must. Ik wil mee de samenleving versterken, veranderen, van onderuit met mensen werken. Ik kende Vormingplus Kempen en Vormingplus Waas en Dender vanuit mijn job bij Pulse Transitienetwerk. Daar merkte ik dat het beeld dat ik in mijn opleiding sociaal-cultureel werk meekreeg van Vormingplus niet helemaal klopte. Dat Vormingplus een belangrijke schakelfunctie heeft in de regio. De samenwerking verliep steeds prettig en was vaak inspirerend.”

Wat houdt je job in? Wat breng je mee vanuit je vorige werkervaring?

Elke: “Ik ga projecten begeleiden en mee opzetten: behoeften vanuit verschillende hoeken mee helpen expliciteren, processen begeleiden, participatietrajecten opzetten, ... Ik vind het ook boeiend om als team mee na te denken over het organisatiebeleid en over hoe we de organisatiedoelen kunnen realiseren.

Vanuit Pulse  en mijn praktijklectorschap Sociaal Werk breng ik een duurzaamheids- en welzijnsbril mee: hoe kan je iets mee helpen verbeteren, hoe kan je mensen versterken. Mijn sterkte bij Pulse was om collega’s met mogelijke partners en sleutelfiguren in contact te brengen. Ik heb een goede kijk op het werkveld, een goed netwerk.”

Waar kijk je het meest naar uit?

Elke: “Ik wil nieuwe dingen ontdekken en bijleren, me onderdompelen in projecten, terug in het werkveld met groepen aan de slag gaan. De diversiteit in het werk bij Vormingplus spreekt me enorm aan. Ik wil me laten inspireren en kijk ernaar uit om terug in een team te werken.

Ik kijk ook wel uit naar de medewerkersdag binnenkort, met het voltallige team op een externe locatie met voldoende ruimte. Het wordt mijn eerste echte ontmoeting met een aantal collega’s die ik alleen nog maar digitaal ontmoette. En de eerste keer dat ik het volledige team bij elkaar zal zien.”