Menu
03 230 03 33

Kinderfietsen delen, nu ook in Antwerpen Noord

Op 16 maart opende A’pen op Wieltjes in Antwerpen Noord. Het deelsysteem voor kinderfietsen startte vorig jaar in Deurne. Daar zijn ondertussen 50 kinderfietsen in gebruik bij 35 gezinnen. Wil je een kinderfiets ontlenen, of een kinderfiets binnen brengen, welkom!

Waarom nog een nieuwe kopen?

Een kinderfiets is leuk en handig. Maar fietsen zijn duur, vragen onderhoud en worden snel te klein. Kinderfietsen delen is een eenvoudige, goedkope én duurzame oplossing om te fietsen voor kinderen.

Liesbet Veulemans van Vormingplus: “Ouders hoeven dankzij A’pen op Wieltjes geen kinderfiets te kopen. Ze kunnen een fiets lenen die iemand anders binnenbracht. Je betaalt lidgeld voor één jaar en een waarborg. Alle ouders en kinderen zijn welkom. Voor mensen met beperkte financiële middelen is er een aangepast tarief. De meerderheid van de 35 gezinnen die tot nu toe een fiets ontleenden in Deurne maken daar gebruik van. Voor een tweede of derde kind komt er maar een klein bedrag bij. Je krijgt ook niet enkel een fiets maar ook een goed fietsslot en een fietspomp.”

Opening Antwerpen Noord

Veel buurtbewoners kwamen met hun kinderen een kijkje nemen. Het was een drukte van jewelste. Vrijwilligers herstelden aan de lopende band fietsen. Kinderen trokken trots met een "nieuwe" fiets naar huis. Ook de pers kwam langs.

Waar en wanneer?

Kom gerust langs. Je kan kinderfietsen ontlenen, binnenbrengen en informatie vragen.

Antwerpen Noord

Fundament (de kelder van de Sint-Amanduskerk, Van Kerckhovenstraat 35)
toegang via Sint-Amandusstraat, 2060 Antwerpen

Dinsdag, telkens van 17.30 tot 19 uur

  • 22 maart
  • 5 en 19 april
  • 3 en 17 mei
  • 7 juni 2016

Deurne

Huis van het Kind, Merksemsesteenweg 26, 2100 Deurne

  • zaterdag 26 maart, 10 - 12 uur                                 
  • woensdag 6 april, 14 - 16 uur    

Workshop fietsen

Als Antwerpse scholen een fietsuitstap organiseren, blijkt dat vele kinderen geen fiets hebben. Vaak kunnen ze ook niet fietsen. Vormingplus sprak de Fietsschool aan om workshops te organiseren voor ouders om hun kind (beter) te leren fietsen van 29 maart tot 1 april 2016 in kleuterschool De Toverboom.

Geïnteresseerd?

Voor al je vragen over A'pen op Wieltjes: Liesbet Veulemans0470 10 60 58

Facebook.com/apenopwieltjes

A’pen op Wieltjes in Antwerpen Noord is een initiatief van Vormingplus regio Antwerpen, met de steun van Fundament en Stadsmakers.

A’pen op Wieltjes in Deurne is een initiatief van Vormingplus regio Antwerpen en Samenlevingsopbouw, met de steun van het district Deurne.