Menu
03 230 03 33

Opening tweedehandswinkel voor en door buurtbewoners in Deurne

Veel volk vrijdag 29 november op de opening van het tweedehandswinkeltje van Buurtwerk ’t Pleintje. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris knipte het lint door. De vrijwilligerswerkten de voorbije maanden hard om alles rond te krijgen. Vormingplus begeleidde mee het proces tot de opening.

vrijwilliger Hilarie
vrijwilliger Hilarie

 

Tussen de hapjes en drankjes door, spraken we met Hilarie, een vrijwilliger die al jarenlang meedraait en mee zal instaan voor het winkeltje.

Hilarie: “Ik ben tevreden. Er zijn veel mensen opgedaagd, ook onbekenden. We hebben heel hard gewerkt en veel promotie gemaakt. ’t Pleintje is een warm huis. Er komt een mix van Belgen en mensen met een andere origine over de vloer. We hebben een heel actieve werking met hobbyclubs, buurtmaaltijden, …  We zijn ook met vele geëngageerde vrijwilligers. Er zijn altijd helpende handen. Da’s fijn.

Ik ben al lang vrijwilliger taallessen Nederlands, eerst op den Dam, later hier. Ik engageer me ook voor de winkel. Ik doe het met hart en ziel. Ik houd van mensen. Ik ben begaan met mensen die het moeilijk hebben, die minder hebben. Als ik voor hen iets kan doen, super!”

 

Filmpje van de opening

We maakten dit fimpje dat een goed beeld geeft van de sfeer.