Menu
03 230 03 33

Se busca: begeleider taaloefenmoment Nederlands-Spaans

Ben je Spaanstalig en spreek je vlot Nederlands? En wil je een groep gemotiveerde deelnemers begeleiden in een gesprek in afwisselend beide talen?  We zoekenvrijwillige begeleiders voor Taalcarrousel Nederlands-Spaans. Taalcarrousel is een taaloefenmoment in twee talen: deelnemers oefenen naast Nederlands ook Spaans. Je werkt in duo met een andere begeleider. Er is een basispakket aan werkvormen beschikbaar.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent Spaanstalig en begrijpt en spreekt behoorlijk Nederlands.
  • Je kan omgaan met een divers doelpubliek qua leeftijd, taalkennis, culturele achtergrond, interesses, …
  • Je kan gevarieerde en creatieve methoden inzetten die de ontmoeting en het gesprek bevorderen.
  • Je enthousiasmeert en motiveert de groep en bewaakt het laagdrempelige karakter.
  • Je bent flexibel en kan inspelen op de groep.

Wat bieden we jou?

  • Een kans om mee te werken aan een positief intercultureel project.
  • Begeleiding bij de uitvoering van je takenpakket.
  • Deelname aan intervisies met vrijwillige begeleiders van andere Taalcarrousels.
  • Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.

Wanneer en waar?

vrijdagavond, tweewekelijks, van 19.30 tot 22 uur, van eind september tot eind juni. Niet tijdens schoolvakanties. Je hoeft niet elke keer aanwezig te zijn.

Café Agora, Grote Kauwenberg 2, 2000 Antwerpen

Taalcarrousel?

Taalcarrousel is een taaloefenmoment in twee talen: deelnemers oefenen naast Nederlands ook een andere taal. De deelnemers zijn Nederlands­taligen die een bepaalde taal willen oefenen en anderstaligen die die taal spreken als moedertaal en hun Nederlands willen oefenen.

Het zijn informele, begeleide bijeenkomsten, meestal tweewekelijks. De deelnemers gaan ongedwongen met elkaar in gesprek in kleine groepen, zodat iedereen aan bod komt. Ze spreken afwisselend de ene en dan de andere taal over een relevant thema of ze nemen deel aan een doe-acti­viteit. Oefenmateriaal helpt om het gesprek in gang te zetten en te houden. Er zijn momenteel Taalcarrousels in het Pools, Portugees, Roemeens, Russisch en het Spaans.

Laura, begeleider van Taalcarrousel: "Het is boeiend en uitdagend wegens de contacten met de deelnemers. Er is een groot niveauverschil maar, let op: iedereen is uniek. Jonge mensen stellen veel vragen en dat geeft een prettige, creatieve interactie."

Stel je kandidaat

Contacteer Kris Verheyen voor meer info of om je meteen kandidaat te stellen: kris.verheyen@vormingplusantwerpen.be, 0470 10 60 65.