Menu
03 230 03 33

Webinar: SOS de kunst, SOS de wereld?

Reinhilde Decleir
Reinhilde Decleir
 

Webinar met Reinhilde Decleir

Naast actrice voor televisie en theater leidt Reinhilde Decleir Tutti Fratelli, een Antwerps theatergezelschap en ontmoetingsplaats voor alle mensen uit de samenleving. Het is op die plaats dat de kracht en waarde van kunst naar boven komen. En is het misschien net dat wat we de voorbije maanden misten? Deel uitmaken van een wereld waarin kunst zorgt voor verbinding in een verdeelde samenleving? Hoe kijken we naar de toekomst? Welke rol kan kunst spelen en mogen we zover denken dat kunst de wereld kan redden? Welke rol moet kunst spelen en hoe kan ze prangende uitdagingen als mobiliteit, diversiteit, duurzaamheid in een ander perspectief plaatsen? Of .... beschouwen we kunst eerder als een vlucht? Moet kunst conflicten blootleggen, taboes opzoeken? 

Tijdens dit dubbelgesprek legt ​moderator Wim Oris (artistiek coördinator Cie Tartaren) deze pittige vragen voor aan Grande Dame uit de sociaal bewogen theaterwereld Reinhilde Decleir en Anke Somers, een jonge theatermaker en actrice (bij o.a Collectief NOK en het Mechels Stadsgezelschap).

Wanneer?
donderdag 28  januari 2021
20 tot 21.30 uur
Prijs: 5 euro (of 2 euro aan verminderde prijs)
Meer info en nschrijven: www.vitaminetoekomst.be

Vitamine T ?

​De coronacrisis schudt ons leven grondig door elkaar. Ze confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken voor de samenleving. Wat als we deze crisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst?

Vitamine T gaat met jou op zoek naar antwoorden. En dat doen we niet alleen: inspirerende denkers en doeners werpen vanuit hun expertisedomein een blik op de wereld na vandaag. Verwacht je aan 7 boeiende online events met sprekers van formaat. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

​Vitamine T is een project van de dertien Vormingplus-centra, actief ​in Vlaanderen en Brussel.
Samen met jou gaan we voluit voor een duurzame, inclusieve, solidaire en democratische samenleving! ​