Menu
03 230 03 33

Burgers dichter bij boeren

We stappen als partner in het vernieuwd landbouwproject Burgers en Boeren, georganiseerd door streekvereniging De Zuidrand. Het doel: burgers dichter bij de productie van voedsel brengen.

Foto, Creative Commons: 2006 - Heather in the Corn Maze by bym01229 from Flickr, CC BY 2.0

 

Nog niet zo lang geleden kweekten veel mensen hun eten zelf. De laatste decennia zijn we geleidelijk de band met de productie van voedsel verloren.

Door de krachten en ideeën van boeren en burgers te bundelen, wil streekvereniging Zuidrand samen met hen en haar partners een belevingsaanbod uitwerken. Een aanbod dat leerrijk en ontspannen is, gericht op gezinnen, scholen en bedrijven. Daarmee willen we de banden tussen landbouwers en burgers in de Zuidrand verstevigen.

Vormingplus begeleidt de burgergroep

Vormingplus neemt het deel ‘burgers’ voor zijn rekening. We vormen met geïnteresseerde mensen een ambassadeursgroep die ideeën oppert om burgers en boeren dichter bij elkaar te brengen. En nadenkt over wat burgers kunnen betekenen voor landbouwbedrijven. We gaan hiervoor in gesprek met de deelnemende boeren. Eind januari willen we een plan hebben dat we in het voorjaar kunnen uitvoeren.

Burgers en Boeren is een initiatief van streekvereniging De Zuid in samenwerking met Vormingplus regio Antwerpen.

Zeg het voort: geïnteresseerde burgers gezocht!

Ken je iemand die woont in de Zuidrand (Borsbeek, Kontich, Lint, Hove, Mortsel, Aartselaar of Edegem) en die geïnteresseerd is om ambassadeur te worden? Stuur het profiel door. Op 6 november organiseren we een infomoment. 

Maak kennis met boeren in De Zuidrand die deelnemen aan het project Burgers en Boeren.