Menu
03 230 03 33

BuurtGoed: nieuwe creaties uit onverkoopbare kleding

De tweedehandswinkel BuurtGoed van Buurtwerking ’t Pleintje (Deurne) die eind november opende, is wegens corona gesloten. Voor vrijwilliger en hoedenmaker Chris Vingerhoets de aanleiding om een al langer bestaand idee vorm te geven: uit kleding in slechte staat, nieuwe creaties maken.

Chris: “Uit een mannenhemd kan je gemakkelijk een keukenschort maken, uit een T-shirt een winkeltasje en uit een jeans een handtas of een mannenpet. De mogelijkheden zijn schier oneindig. Zo zijn plastieken zakjes om de aankopen in mee te geven al van bij de start uit den boze in Buurtgoed. Een goed alternatief zijn zelfgemaakte stoffen tasjes. Of denk ook aan mondmaskers.

We speelden al langer met dit idee. Maar nu de tweedehandswinkel dicht is, is er tijd om dit idee echt leven in te blazen. We willen eerst de actieve vrijwilligers van BuurtGoed mee krijgen, en daarna ook de vrijwilligers en deelnemers van ’t Pleintje, de deelnemers aan de breigroep bijvoorbeeld.“

Chris: “De eerste stap is de start van een Facebookgroep om ideeën te verzamelen. De eerste creatieve ideeën lopen binnen. Nu is het wachten op het starten van de aangepaste werking om samen creatief aan de slag te gaan. Ik voel de nood aan meer menselijke contacten. Ik kijk er echt naar uit dat de werking van ’t Pleintje terug van start kan gaan.”

 

Creaties