Menu
03 230 03 33

Digitale oefenkansen: elk Huis van het Kind een jaarplan

aan de slag met het eigen device

In 2018 werkte Vormingplus een visietekst uit rond e-inclusie in de Antwerpse Huizen van het Kind. Nu maken we samen met de medewerkers een jaarplan op maat voor elk Huis. Digitale oefenkansen krijgen zo hun plek in elk Huis van het Kind.

Een draaiboek vol inspiratie

Met de visietekst en inspiratielijst in de hand trokken we in het najaar van 2018 naar de Huizen van het Kind Antwerpen Luchtbal en Antwerpen Kiel, de twee piloothuizen die we toegewezen kregen door onze opdrachtgever: de stad Antwerpen. Hier testten we digitale acties uit bij oudergroepen en ouder-kindgroepen.

Die ervaringen verwerkten we in een draaiboek. Hiermee willen we sociale organisaties en medewerkers van de Huizen van het Kind inspireren om een e-inclusiebeleid uit te werken en digitale acties op te zetten in hun werking. 

2019: een jaarplan voor elk Huis van het Kind

Begin 2019 stelden we het draaiboek op verschillende overlegmomenten voor. De medewerkers van de verschillende partnerorganisaties van de Huizen van het Kind maakten kennis met de basisprincipes van de visietekst en de verdere stappen van het project. Nu stellen we met alle 17 Antwerpse Huizen van het Kind een jaarplan op maat op.

Om alle medewerkers mee te krijgen in het e-inclusieverhaal organiseren we in elk Huis van het Kind een sessie om een eigen jaarplan op te maken. We starten de sessie met het sensibiliseren en informeren over de visie, het traject en het objectief. Dan gaan de medewerkers zelf aan de slag met digitale tools en toepassingen. Zo willen we hen prikkelen en laten proeven van digitale oefenkansen. Tenslotte gaan we samen met hen op zoek naar zinvolle en haalbare digitale acties die ze kunnen introduceren in hun bestaande werkingen en groepen. Vormingplus begeleidt de opmaak van het jaarplan en biedt ook verdere ondersteuning bij de uitvoering van de gekozen acties.