Menu
03 230 03 33

Gratis workshops om je vrijwilligers te versterken

Rhizomen biedt in 2020 opnieuw de gelegenheid om gratis workshops te boeken voor je vrijwilligerswerking. Dit aanbod geldt voor (sociaal-)culturele werkingen actief in de stad Antwerpen, zowel voor stedelijke werkingen als middenveld.

workshops vrijwilligers

Rhizomen?

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde, ook in (sociaal-)culturele werkingen. Rhizomen wil vrijwilligerswerkingen ondersteunen en voeden, zodat ze stevig geworteld zijn in je werking.

Rhizomen bood oorspronkelijk een diverse groep (would be) vrijwilligers een opleidingstraject dat hen toeleidde naar culturele netwerken in de stad. Zo wilden we een bijdrage leveren aan de diversiteit in het cultuurveld. Sinds een aantal jaar versterken we bestaande vrijwilligerswerkingen via workshops.

De workshops

Een sterke vrijwilligersploeg kan bergen verzetten. Met een goed vrijwilligersbeleid, ondersteuning en vorming, kan je je bestaande vrijwilligersploeg een boost geven.

Je kan kiezen uit een dertigtal workshops. Ze gaan over werken in team, communicatie, ict en sociale media, projectontwikkeling, werven en motiveren van vrijwilligers en wettelijke zaken zoals de gdpr en sabam. 

Voor Rhizomen kan je kiezen uit het aanbod van Oppepper.

Normaal kosten de workhops 65 euro (dit is ook al een voordelig tarief, waarbij we een deel van de kosten op ons nemen). Je kan maximum twee workshops gratis boeken via Rhizomen (lees ook Voor wie en Voorwaarden).

Je kan ook zelf een onderwerp voorstellen. We bekijken dan of we dat kunnen aanbieden.

Voor wie

Voor (sociaal-)culturele en kunstzinnige werkingen in de Stad Antwerpen, zowel stedelijke als middenveldorganisaties. Cultuurhuizen, culturele centra, ontmoetingscentra, bibliotheken, stedelijke adviesraden, sociaal-culturele verenigingen, …

Voorwaarden

  • Je organiseert de workshop voor je vrijwilligers.
  • Maximum 2 workshops per aanvrager.
  • Je kan altijd meer workshops aanvragen tegen de prijs van 65 euro per workshop volgens de Oppepper-voorwaarden.

Ons budget, en dus ook het aantal workshops dat we gratis aanbieden, is beperkt. Wacht dus niet te lang met aanvragen.