Menu
03 230 03 33

Kinderfietsen delen: startfeest in wijk Luchtbal

Woensdagnamiddag 13 september. Onverwacht mooi weer bij de opening van A’pen op Wieltjes in wijk Luchtbal. Ouders en kinderen uit de buurt kwamen een kijkje nemen. Ze kunnen hier goedkoop een kinderfiets lenen voor een jaarlijks lidgeld.

opening A'pen op Wieltjes Luchtbal

De ouders: overtuigd

Het Huis van het Kind Luchtbal hield een feestje voor hun 1-jarig bestaan. Vele ouders bezochten nadien A’pen op Wieltjes. De interesse was er. De hoofdreden luidt meestal: een nieuwe kinderfiets is duur in aankoop en snel te klein. Bij A’pen op Wieltjes ruil je een fiets die te klein geworden is gewoon om voor een groter exemplaar. Sommige ouders maken een milieubewuste keuze: een kinderfiets blijft lang in circulatie omdat er steeds een nieuwe gegadigde is.

De kinderen: enthousiast

Terwijl de ouders zich informeerden en er gezellig bijzaten, sprongen de kinderen alvast enthousiast op de beschikbare fietsjes. Met een inkleurwedstrijd konden ze een fietshelm winnen. Met de ingekleurde tekening konden ze ook een extra ijsje aan de fietsijskar halen. Een bakfiets-dj hield er met muziek de sfeer er goed in. Een vrijwilliger herstelde ter plekke fietsen.

Bekijk de reportage op ATV

Ook de pers kwam een kijkje nemen en praatte met kinderen, ouders en initiatiefnemers.

Bekijk de reportage van ATV.

Waar en wanneer?

A’pen op Wieltjes is al enkele jaren actief in Deurne Noord en Antwerpen Noord. 180 gezinnen maken er gebruik van. Meer dan de helft van hen betaalt een verminderd tarief omdat ze een laag inkomen hebben.

LUCHTBAL
Elke eerste woensdag van de maand, van 16 tot 18 uur (in 2017 nog op 8 november en 6 december)
Columbiastraat, terrein tegenover huisnummers 207-209, 2030 Antwerpen

ANTWERPEN NOORD
Elke dinsdag van 17.30 tot 19 uur
Sint-Amandusstraat, garagepoort tegenover huisnummer 3, 2060 Antwerpen

DEURNE NOORD
Elke woensdag van 14 tot 16 uur
Huis van het Kind, Lakborslei 200, 2100 Deurne

A’pen op Wieltjes is een samenwerking tussen Vormingplus regio Antwerpen en het Huis van het Kind Luchtbal, met de steun van Stadsmakers en de Koning Boudewijnstichting. Met dank aan de vrijwilligers die de fietsen herstellen en die de kinderfietsen ontlenen.