Menu
03 230 03 33

Ontdek met je groep cultureel Antwerpen

Wil je voor je groep een culturele activiteit organiseren die laagdrempelig is, dan kan je terecht bij de Consul-Anten. Een stadswandeling, een presentatie over een cultureel thema, een quiz en de erfgoedkoffer. En nu ook: een lezing over Antwerpse sagen, legenden en volksverhalen.

Nieuwe lezing: Antwerpse sagen, legenden en volksverhalen

In “Antwerpse sagen, legenden en stadsverhalen brengen de Consul-Anten oude stadsverhalen terug tot leven. We brengen je in de sfeer van heksen, dwaallichtjes en spoken. In lugubere en plezante verhalen gaan we tot honderden jaren terug in de tijd. Met Kludde, Brabo, Lange Wapper, Nello en Patrasche wandelen we over de Antwerpse stadskaart. We verdwalen in bijgeloof, mystiek en “straffen toebak” vertelsels.

foto: CC unclebucko op Flickr

 

Stad en cultuur tot bij jou

Consul-Anten zijn vrijwilligers gepassioneerd door cultuur in Antwerpen en willen dit doorgeven aan anderen. Je kan bij hen terecht voor:

  • presentaties over Antwerpse schilders en schrijvers, architectuur, mode, muziek, ...;
  • een luchtige quiz met prettige beelden en vragen over Antwerpen;
  • een kennismakingswandeling door Antwerpen;
  • de erfgoedkoffer met daarin souvenirs aan vroeger die op maat van senioren is ontwikkeld.

Iedereen kan de Consul-Anten boeken. Maar ze zetten zich vooral in voor verenigingen, dienstencentra, rust- en verzorgingstehuizen en voor organisaties met speciale aandacht voor senioren en kansengroepen. Zo geven zij deze groepen de kans om kennis te maken met wat Antwerpen aan cultuur te bieden heeft.

Vormingplus ondersteunt de vrijwilligers en stuurt hen uit.

Geïnteresseerd?

Wens je meer info of wil je een presentatie, wandeling, quiz of erfgoedkoffer boeken?

Het volledige aanbod van de consul-Anten vind je terug en kan je boeken op www.consulanten.be of contacteer:

Kris Verheyen, 0470 10 60 65, 03 230 03 33.

Alle presentaties, de kennismakingswandeling, de quiz en de erfgoedkoffer kosten 40 euro plus 0,34 euro/km bij verplaatsingen buiten Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk.