Menu
03 230 03 33

Onze nieuwste telg

Marijntje is onze nieuwste medewerker. Ze stapte eind februari in ons team. We nodigden haar uit voor een koffie en legden haar dezelfde vragen voor als de startende collega’s in najaar 2017.

Marijntje

Waarom een job bij Vormingplus?

Marijntje: “Vormingplus werkt rond een brede waaier van maatschappelijke thema’s: samenleven, inburgering, duurzaamheid en ecologie, … zowel in de stad als in de regio erbuiten. Die verscheidenheid aan thema’s spreken me enorm aan.

Ook het projectmatig werken, daar heb ik zin in. In Vormingplus kan je een project uitdenken en vervolgens ook in het werkveld uitvoeren, waar je probeert om daadwerkelijk een verschil te maken. Je doorloopt het hele proces. Dat zorgt voor veel afwisseling in de job. Je komt op verschillende plekken, je ontmoet verschillende doelgroepen en partnerorganisaties. Afwisseling zat dus.

Ik woon zelf in Antwerpen, en ik vind het tof om de stad nu vanuit een ander perspectief, vanuit mijn job, beter te leren kennen. Hiervoor werkte ik vier jaar bij Bouworde in Leuven. Een fantastische organisatie en toffe collega’s. Maar omdat Bouworde een jaarwerking heeft, was de job minder afwisselend. Het was tijd voor iets nieuws. Bij mijn zoektocht naar een nieuwe job, sprong de vacature bij Vormingplus er voor mij bovenuit. Gelukkig was het wederzijds.”

Hoe ziet een typische dag eruit?

Marijntje: “Een typische dag is er niet, elke dag verloopt anders. Je plant dingen in, maar er sluipen regelmatig andere dingen tussen. Plots een extra overleg met collega’s, of een afspraak die wegvalt. Overleggen is trouwens een wezenlijk deel van mijn dag, zowel met collega’s als met andere organisaties.

In mijn beginperiode mag ik meelopen met collega’s, naar projecten waarin ik zelf niet actief ben. Boeiend om op die manier een project te leren kennen. En te zien hoe een collega het aanpakt en een groep begeleidt.

De voorbije maanden ben ik me nog volop aan het inlezen in de verschillende thema’s. Ik deed ook veel interviews met medewerkers van het Huis van het Kind, volgde een Estafettetraject dat ik mee ga opvolgen en ik draai mee in A’pen op Wieltjes, het ruil- en ontleensysteem van kinderfietsen.”

Hoogtepunten tot nu toe?

Marijntje: “Ik ben maar net begonnen natuurlijk. Maar de kennismaking met de verschillende projectpraktijken, de partnerorganisaties, de collega’s zijn op zich al hoogtepunten. Na het werk zijn we een paar weken geleden met ons zelfsturend team in een Escaperoom gestapt, dat kon tellen als teamactiviteit! (nvdr: een Escaperoom is een teamspel waarbij je opgesloten wordt in een kamer met verborgen aanwijzingen om eruit te ontsnappen.) En achteraf zijn we nog iets gaan eten en drinken.”

Waar kijk je het meest naar uit? En wat is de grootste uitdaging?

Marijntje: “Ik kijk uit naar het openingsfeest van A’pen op Wieltjes in Borgerhout. Ik help mee met de voorbereiding. En straks gaan we naar een eerste kennismaking met de bewoners van een nieuw sociaal huisvestigingsproject in Borsbeek. Ik ben benieuwd naar de mensen en de thema’s die naar boven gaan komen. Alles ligt nog open. En dan is er het e-inclusieproject dat we in de Huizen van het Kind opzetten voor ouders. Binnenkort gaan we de sessies uitwerken en geven.

Een uitdaging? De andere manier van werken: veel overleggen in team, voortdurend switchen tussen projecten, verschillende thema’s waarin ik me moet vastbijten. Maar, zoals ik al zei: dat maakt de job net boeiend!”

Terwijl we nog even verder keuvelen na het interview, ontvalt haar nog: “Op mijn vierde werkdag bij Vormingplus werd ik 30. Dat was raar, trakteren voor een bende collega’s die ik toen totaal niet kende. Maar de collega’s hebben me een warm welkom gegeven, ze waren blij dat ik er was, dat voelde ik.”