Menu
03 230 03 33

Oudergroep als ambassadeur

Na een succesvolle start op 19 maart droomt de ambassadeursgroep van het Huis van het Kind Antwerpen-Noord Pothoek luidop. Deze ouders willen maar wat graag elkaar en ouders uit de buurt versterken in hun rol als opvoeder. Vormingplus ondersteunt hen.

Ervaringsdeskundige ouders: vol vragen, vol ideeën

Ze zijn zelf de ervaringsdeskundigen in het opvoeden van hun kinderen. Tegelijk zitten ze met veel vragen: over het opvoeden in de grootstad, het stellen van grenzen (voor zichzelf én hun kinderen), communicatie met de school en activiteiten samen met kinderen. Als geëngageerde burgers willen ze ook andere ouders verder helpen. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden. Naast vragen, zitten de dames ook bomvol inspirerende ideeën. Hiermee gaan ze, onder begeleiding van Vormingplus, aan de slag.

De oudergroep als draaischijf

De oudergroep wil een draaischijf zijn van het Huis van het Kind. Het voorbije jaar hebben ze hard gewerkt en intussen zijn ze goed gekend bij de partners in het huis. Die weten dat ze bij hen moeten zijn om hun aanbod bekend te maken. De ouders geven ook feedback bij vragen van het Huis van het Kind. Ze spreken andere ouders aan op straat en nodigen hen uit om eens mee te komen naar de oudergroep. Zo groeit de groep stilaan en werken we toe naar een geëngageerd buurtnetwerk.

Een inspirerend rolmodel

Op 15 november was er een netwerkmoment voor vrijwilligers en ouders. Ish Ait Hamou kwam als rolmodel en inspirerend voorbeeld getuigen over zijn identiteit als danser, moslim, Vilvoordenaar, auteur, spreker, Belg en Marokkaan. De dames van de groep waren heel benieuwd naar zijn ervaringen en zaten op de voorste rij op het puntje van hun stoel. Na zijn verhaal stelden ze hem volop vragen en na afloop gingen ze persoonlijk met hem spreken. Ze vinden bij hem inspiratie voor het opvoeden van hun kinderen.

Naar meer zelfsturing

Ook in 2018 willen de ambassadeurs initiatieven organiseren voor kinderen en ouders in de buurt. Stilaan groeit deze oudergroep naar meer zelfsturing en geraakt ze goed ingebed in het Huis van het Kind Pothoek.