Menu
03 230 03 33

Vrijwilligers dichten digitale kloof in Lint

Vrijwilligers helpen absolute computerbeginners in hun gemeente. Ze leiden hen binnen in de wondere wereld van computers en tablets. Vormingplus begeleidt de vrijwilligers. Dit jaar starten we met de twaalfde Estafetteploeg, in Lint.

Estafetteploeg Lint

De digitale kloof

E-inclusie is een hot topic. Openbare diensten en bedrijven schakelen over op nieuwe media en de oude vertrouwde loketfunctie verdwijnt. Niet iedereen is klaar voor die digitale revolutie. Maar gelukkig zijn er mensen met computervaardigheden die goesting hebben om andere mensen te helpen.

Computervrijwilligers in Lint

We zoeken vrijwilligers samen met dienstencentrum De Schakel. We leiden hen op, coachen en ondersteunen hen, zodat ze volledig zelfsturend verder kunnen. We starten met een handvol vrijwilligers en nemen een jaar de tijd om er een stevig team van te maken dat met veel geduld en warmte andere mensen uit de gemeente leert met computer, tablet of smartphone te werken.

Vormingplus geeft de vrijwilligers de nodige knowhow. De vrijwilligers geven op hun beurt hun kennis als een estafettestok door aan de deelnemers. De dankbaarheid en het enthousiasme van de deelnemers zijn hun grootste beloning.

De vrijwilligers van Lint hebben ondertussen hun eerste opleiding achter de rug en de fundering is gelegd om van dit groepje enthousiastelingen een echt team te maken. Deze week ontvangen ze hun eerste echte klanten.

Computerestafette werkt

Dankzij de vrijwilligers gaat de Computerestafette leven in de gemeente en blijven er jaar na jaar nieuwe deelnemers komen. Die continuïteit wordt mee verzekerd door een aantal troeven die Vormingplus inzet. Door de jarenlange ervaring ontwikkelden we een formule die werkt, zodat de vrijwilligersploeg vele jaren kan blijven estafetten.

Ook in jouw gemeente?

Wil jij ook een ploeg enthousiaste vrijwilligers in je gemeente die de e-inclusiekloof helpt dichten?
Neem dan contact op met
Elise De Groot,
0470 10 60 61