Menu
03 230 03 33

Over ons

Onze medewerkers

Onze missie

Samen schrijven we een harmonieus samenlevingsverhaal in regio Antwerpen.

Onze samenleving heeft nood aan warme verhalen. Opbouwende verhalen, die ervoor zorgen dat er meer mensen aan boord blijven. Avansa regio Antwerpen steunt overheden en groepen in het schrijven van zo’n verhalen. Dat doen we door groepswerkingen op te zetten en participatietrajecten te begeleiden. Op deze site ontdek je hoe we je kunnen helpen.

We richten ons tot alle volwassen inwoners van ons werkingsgebied in hun vrije tijd, met bijzondere aandacht voor maatschappelijk kwetsbare groepen.

Onze medewerkers zwermen alle dagen uit over ons werkingsgebied dat samenvalt met de 30 steden en gemeenten van het arrondissement Antwerpen.

We zijn een pluralistische organisatie, erkend en gesubsidieerd op het decreet betreffende het sociaal-cultureel volwassenwerk (2017).

Onze waarden

Versterkend
We herkennen, erkennen en werken met de kracht van mensen en groepen. We inspireren, helpen perspectieven openen en overbruggen diversiteit. Zelf bouwen we op de kracht en het initiatief van onze medewerkers die voortdurend werken aan hun capaciteiten om dat te bereiken wat ze willen bereiken.

Gedreven
We zijn loyaal, toegewijd en kritisch-constructief. We hechten groot belang aan teamwerk en een werkomgeving waar mensen verbonden met onze missie voluit op mekaar kunnen rekenen.

Veelzijdig
We zijn nieuwsgierig, bekijken kwesties vanuit vele hoeken en zijn veelzijdig in onze aanpak. We zijn een organisatie waar mensen niet bang zijn voor verandering.

Effectief
We zijn goed ingebed in onze regio en helpen er vragen expliciteren. We ontwikkelen antwoorden waarbinnen betrokkenen tot effectieve oplossingen kunnen komen. We zijn een organisatie waar mensen planmatig en volhardend toewerken naar afgesproken resultaten.

Regio Antwerpen:
van Essen tot Boom,
van Zwijndrecht tot Malle

Ons werkingsgebied omvat de 30 steden en gemeenten van het arrondissement Antwerpen, inclusief de negen districten in de stad Antwerpen.

Bekijk het kaartje.

Wie we zijn

We zijn een lerende en horizontaal gestructureerde organisatie met een 25-tal enthousiaste medewerkers. Ze zwermen vanuit ons kantoor in Berchem uit over de regio, om actief te zijn daar waar mensen wonen en leven.

We delen een gemeenschappelijke missie met twaalf andere Avansa's in Vlaanderen en Brussel. In de uitwerking ervan verschillen we van mekaar en legt elke Avansa eigen accenten. Elke regio is nu eenmaal anders.

De Avansa's maken deel uit van de sociaal-culturele sector met Socius als steunpunt.

Wil je op de hoogte blijven van onze werking en ons aanbod, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.