Menu
03 230 03 33

Bewonerspanel van sociale huurders in stad Antwerpen

Stad Antwerpen en de sociale huisvestingsmaatschappijen willen het aangenaam wonen en samenleven in de Antwerpse sociale woonwijken bevorderen. In het beleid dat ze hiervoor ontwikkelen, willen ze ook de stem van sociale huurders horen.

Daarom richten ze een bewonerspanel van ervaringsdeskundigen op dat hen adviseert. Bewoners van een sociale huurwoning in de stad Antwerpen kunnen zich kandidaat stellen. Ze engageren zich om gedurende minstens één jaar mee na te denken met de Stad en sociale huisvestingsmaatschappijen over wonen en samenleven in sociale woonwijken.

Vormingplus doet een verkennend participatietraject met het bewonerspanel. We bekijken met hen hoe ze de adviseringsopdracht gaan invullen. Om nadien te bekijken hoe deze participatie een vast plek krijgt binnen de overlegorganen van de Stad en de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Bewonerspanel van sociale huurders in stad Antwerpen

  • Stad Antwerpen en de sociale huisvestingsmaatschappijen richten een bewonerspanel op dat hen adviseert over het beleid om het aangenaam wonen en samenleven in de Antwerpse sociale woonwijken bevorderen.
  • Vormingplus doet een verkennend participatietraject met het bewonerspanel, samengesteld uit bewoners van sociale huurwoningen. 

De bijdrage van Vormingplus

  • mee rekruteren van de bewoners;
  • een verkennend participatietraject opstarten  over het sociaal woonbeleid in de stad en de thema’s die leven in sociale woonwijken;
  • werken naar een eindproduct om te overhandigen aan de stad Antwerpen en de sociale huisvestingsmaatschappijen rond participatie (of inspraak?) binnen sociaal huren in de Stad.
  • samen bekijken met het panel hoe dit inspraakproces na dit proefjaar kan verdergezet worden.

Meer info

Thema: Je woonst, je leven

In opdracht van

Stad Antwerpen

In samenwerking met

Stad Antwerpen en de drie sociale huisvestingsmaatschappijen: Woonhaven, De Ideale Woning en ABC.

Looptijd: van 01/04/2019 tot 01/04/2020

Organiseer zelf cursussen of projecten in jouw organisatie of vereniging. Contacteer ons!

Ik wens een aanbod op maat