Menu
03 230 03 33

Inwoners werken aan meer biodiversiteit: Natuurlijk Boechout

Inwoners werken aan meer biodiversiteit: Natuurlijk Boechout

Biodiversiteit staat voor de verscheidenheid aan levensvormen, genen en ecosystemen op onze planeet. De wereld kan niet zonder biodiversiteit. Soorten en ecosystemen zorgen voor de productie van zuurstof, afbraak van dode dieren en planten, bestuiving van planten, waterzuivering en veel meer. Biodiversiteit betekent voor de mens voedsel, bouwmaterialen, grondstoffen voor kleding en medicijnen, … De wereldwijde klimaatverandering, toename van consumptie, vervuiling en de overexploitatie van natuurgebieden en natuurlijke hulpbronnen bedreigen de biodiversiteit.

De gemeente Boechout wil meer inzetten op de biodiversiteit op haar grondgebied en vooral ook op een bijenvriendelijke beplanting. Hiervoor brengen we een groep geïnteresseerde inwoners samen die een actieplan maakt en uitvoert om de biodiversiteit in de gemeente te verhogen. Ze werken ook sensibiliserend naar de andere inwoners van Boechout.

Inwoners Boechout schrijven actieplan voor meer biodiversiteit

Natuurlijk Boechout

  • De gemeente Boechout brengt een groep geïnteresseerde inwoners samen die een actieplan maakt en uitvoert om de biodiversiteit in de gemeente te verhogen. Ze werken ook sensibiliserend naar de andere inwoners van Boechout.

Bijdrage Vormingplus:

  • Groepsbegeleiding van de actiegroep
  • Duurzame inbedding van de actiegroep in de gemeente

Meer info

Contact

Thema: Duurzame wijken en gemeenten

In opdracht van

Gemeente Boechout

In samenwerking met

Gemeente Boechout

Looptijd: van 01/07/2020 tot 30/06/2021

Organiseer zelf cursussen of projecten in jouw organisatie of vereniging. Contacteer ons!

Ik wens een aanbod op maat