Menu
03 230 03 33

Kwetsbare ouders bereiden zich voor op de schoolinstap van hun kind

Ouders hebben vaak vragen over de schoolinstap van hun kindje. Ook wanneer het kindje al in de kinderopvang zit, blijven ouders dikwijls met vragen zitten. Moet mijn kind echt al zindelijk zijn als het naar school gaat? Gaat de juf nog wel helpen bij het eten? 

Vormingplus brengt ouders met een kind in de kinderopvang samen. Door hun bezorgdheden te delen met elkaar, merken ouders dat ze niet alleen staan en vinden ze steun bij elkaar. Op die manier brengen we de vragen van ouders over de overgang van kinderopvang naar kleuterschool in kaart en proberen we er samen een antwoord op te vinden.

We richten ons op ouders van kinderen die in de loop van het jaar starten in de kleuterschool. Bij de keuze van onze partners kiezen we voor een kinderdagverblijf en een school waar de indicatoren uitwijzen dat de kinderen opgroeien met minder kansen. Met "Samen naar de keuterklas" maken ze goed voorbereid de overstap.

Kwetsbare Ouders bereiden zich voor op de schoolinstap van hun kind

Samen naar de kleuterklas

  • Ouders hebben vaak vragen over de schoolinstap van hun kindje. Door hun bezorgdheden te delen met elkaar, merken ouders dat ze niet alleen staan en vinden ze steun bij elkaar.

Bijdrage van Vormingplus

  • warm maken en samenbrengen van ouders in een kinderdagverblijf op Antwerpen Luchtbal om ervaringen uit te wisselen over opvoedingsvragen;
  • bundelen van vragen en bezorgdheden van ouders van instappende kleuters en zoeken naar antwoorden samen met hen en de kinderopvang, in samenwerking met partners;
  • begeleiden van de medewerkers in de kinderopvang om zelf met ouders aan de slag te gaan ter voorbereiding van de overstap naar de kleuterschool;
  • uitwerken van een draaiboek zodat de kinderopvang de komende jaren zelf ouderbijeenkomsten kan organiseren en we de werkpraktijk in andere gemeenten en wijken kunnen verspreiden.

Contact

Thema: Allemaal opvoeders

In samenwerking met
  • De Kleine Luchtballon (Vrije kinderdagverblijven Antwerpen),
  • Huis van het Kind Luchtbal, district Antwerpen, ….
  • met de steun van Burgerbegroting district Antwerpen
Looptijd: van 01/01/2020 tot 31/12/2020

Organiseer zelf cursussen of projecten in jouw organisatie of vereniging. Contacteer ons!

Ik wens een aanbod op maat