Menu
03 230 03 33

Ouders met jonge kindjes uit opvangcentrum verkennen de stad

Ouders in een opvangcentrum hebben, net zoals andere ouders, nood aan een positief contact en leuke momenten met hun kinderen. En ook aan een goed contact met andere ouders. Ontspanningsactiviteiten plannen kost energie en is verre van evident omdat ze in een omgeving leven waar ze zelf niet zijn opgegroeid.

Ouders met jonge kinderen (0 – 6 jaar) uit het opvangcentrum Linkeroever van het Rode Kruis gaan op verkenning in Antwerpen. Ze praten met elkaar, zoeken naar de leukste plekken voor gezinnen met jonge kindjes en leren hun nieuwe buurt kennen. Samen op avontuur in ’t stad, een verkenningstraject waar de ouders versterkt uitkomen. 

Ouders met jonge kindjes uit opvangcentrum verkennen de stad

Samen op avontuur in 't stad

  • Ouders met jonge kinderen (0 – 6 jaar) uit het opvangcentrum Linkeroever van het Rode Kruis gaan op verkenning in Antwerpen.

Bijdrage Vormingplus

  • We organiseren een maandelijks overleg met een oudergroep waarbij we participatief met de ouders van de jonge kinderen aan de slag gaan. Wat zouden ze graag doen met hun kinderen? Op welke plekken kunnen ze terecht? Hoe kunnen ze zich organiseren?
  • Iedere schoolvakantie gaan we met ouders en hun kinderen ‘op avontuur in’t stad’ en doen we een leuke activiteit. Zo leren ze de buurtvoorzieningen (het Huis van het Kind, de bib, buurtsport, ...) en het brede vrijetijdsaanbod in Antwerpen kennen .

Contact

Thema: Allemaal opvoeders

In samenwerking met
  • Rode Kruis opvangcentrum Linkeroever
  • In het kader van de Burgerbegroting van district Antwerpen
Looptijd: van 01/01/2020 tot 31/12/2020

Organiseer zelf cursussen of projecten in jouw organisatie of vereniging. Contacteer ons!

Ik wens een aanbod op maat