Menu
03 230 03 33

Ouders welkom in de bib

Maatschappelijk kwetsbare ouders vinden moeilijk de weg naar de bibliotheek. En als ze er al geraken,  ervaren ze dikwijls drempels bij hun bezoek. Nochtans is verhalen voorlezen goed voor de (taal)ontwikkeling van kinderen, de band tussen ouders en kind en de leescultuur binnen het gezin.

Op vraag van de bibliotheken van de stad Antwerpen ontstond “Ouders welkom in de bib”. De bibliotheekmedewerkers gaan samen met ons op zoek om handvatten te formuleren om met maatschappelijk kwetsbare ouders om te gaan en hen te stimuleren tot bibliotheekbezoek.

We gaan zowel met maatschappelijk kwetsbare ouders als met bibliotheekmedewerkers aan de slag. Vanuit uitwisseling van ieders ervaring en expertise komen we tot realistische, haalbare methoden. Met als doel: meer maatschappelijk kwetsbare ouders voelen zich welkom in de bib.

Ouders welkom in de bib

  • Maatschappelijk kwetsbare ouders vinden moeilijk de weg naar de bib. Vanuit de ervaring en expertise van zowel de ouders als van de bibliotheekmedewerkers komen we tot handvatten om hun bibliotheekbezoek te bevorderen.

Bijdrage van Vormingplus

  • Opzetten van ervaringsuitwisseling in bestaande oudergroepen van verschillende partners om hun ervaringen en noden in kaart te brengen.
  • Opzetten van ervaringsuitwisseling met bibliotheekmedewerkers over het ontvangen van maatschappelijk kwetsbare ouders in hun bibliotheek. We verzamelen good practices en leermomenten en verwerken die in groep.  
  • Organiseren van een slotbijeenkomst waarbij we beide groepen samenbrengen.
  • Formuleren van handvatten voor bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers om zelf aan de slag te gaan met maatschappelijk kwetsbare ouders in de bibliotheek.

Contact

Thema: Allemaal opvoeders

In opdracht van

Stad Antwerpen | Cultuur, Sport, Jeugd & Onderwijs | Bibliotheek

In samenwerking met

Bibliotheken Stad Antwerpen

Looptijd: van 01/10/2019 tot 31/10/2020

Organiseer zelf cursussen of projecten in jouw organisatie of vereniging. Contacteer ons!

Ik wens een aanbod op maat