Menu
03 230 03 33

Thema: Actief burgerschap

Burgers zijn ervaringsdeskundigen van hun eigen leefomgeving. Ze zien dagelijks wat er goed loopt en wat niet. Ze hebben ook zin om er iets aan te veranderen. Ze verenigen zich in bewonersgroepen, actiecomités of zetten hun naam onder een manifest. 

Maar soms staan ze alleen. Weten ze niet waar ze moeten beginnen. Met wie kan je praten? Hoe pak je het aan?

Dit thema in jouw werking?

Contacteer ons voor een aanbod op maat

Nieuws

Duurzame mobiliteit begint met een kinderfiets

Jong geleerd is oud gedaan. Door kinderfietsen te delen, willen we meer kinderen op de fiets krijgen, ook in gezinnen waar fietsen niet vanzelfsprekend is.

Lees meer

Buurtbewoners werken aan goed samen leven

Goed samenleven in een sociale woonwijk die superdivers is, hoe doe je dat? De voorbije jaren probeerde Vormingplus een nieuw format uit: een burenhuis waar bewoners zelf beslissingen nemen en activiteiten organiseren. Resultaat: het is nu aangenamer wonen in de wijk.

Lees meer

Kinderfietsen delen: sociaal én ecologisch

Vormingplus zet bewoners aan om kinderfietsen te delen en te ruilen in Deurne en in Antwerpen-Noord. We mikken vooral op gezinnen die het niet breed hebben of waar fietsen niet evident is.

Lees meer

Vrijwillige reporters voor sociale woonwijken

Vrijwillige reporters trekken sociale woonwijken in en praten er met de bewoners. Hun verhalen verschijnen in de nieuwsbrief van de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning. Een eerste stap naar meer bewonersparticipatie, leefbaarheid en gemeenschapsvorming.

Lees meer

Dit thema in jouw werking?

Contacteer ons voor een aanbod op maat
Andere thema's: Cultuur (mee)maken, Inburgeren en participeren, Mediawijs, Opgroeien en opvoeden