Menu
03 230 03 33

Thema: Opgroeien en opvoeden

Opvoeden van kinderen en van tieners is vandaag steeds meer het verhaal van het kerngezin, van de individuele ouders. De verantwoordelijkheden en de lasten van het ouderschap zijn niet altijd gemakkelijk alleen te dragen. 

Opvoeden van kinderen en tieners kunnen we ook allemaal samen doen. Op school, in de straat, in de buurt of zelfs in de stad.

Als we het samen doen, vermijden we dat het ons te veel wordt. Een moeilijke vraag wordt sneller beantwoord in een groep. Een probleem in de straat pakken we sneller aan als we het samen aankaarten. Opvoeden wordt dan steeds meer een verantwoordelijkheid voor de hele gemeenschap: it takes a village to raise a child.

Vormingplus geeft ouders de kans om elkaar te ontmoeten: in een buurthuis, in een straat, in een school of ergens anders.

Dit thema in jouw werking?

Contacteer ons voor een aanbod op maat

Nieuws

Koffers voor groepsgesprek met ouders van kleuters

Wil je als school of organisatie met een groep ouders van kleuters in gesprek gaan? Dan kan je gebruik maken van materiaalkoffers met werkvormen. 

Lees meer

Banden smeden tussen school, ouders en de buurt

Samen School Maken brengt ouders dichter bij de school en de school dichter bij de ouders. Ook de buurt betrekken we bij de ouders en de school. We werken elk schooljaar in drie Antwerpse scholen, daarna is het aan de school. Hoe verloopt zo’n traject?

Lees meer

Oudergroep: “Wij worden de ambassadeurs van Huis van het Kind”

De oudergroep van het Huis van het Kind Pothoek heeft er duidelijk zin in. Op 19 maart organiseerden ze hun eerste activiteit voor andere ouders. Vormingplus ondersteunt waar nodig.

Lees meer

Oudergroepen laten hun stem horen

Wat ontstaat er als je oudergroepen uit alle hoeken van de stad rond de tafel brengt? Ouderklap laat de ideeën uit de groep opborrelen. Het woord is aan de ouders!

Lees meer

Ouders maken de brug naar de school

Voor het eerst naar de kleuterschool. Voor kinderen maar ook voor de ouders een grote stap. Met ‘Spring mee!’ ondersteunt Vormingplus ouders die samen met hun kind het schooljaar instappen.

Lees meer

Dit thema in jouw werking?

Contacteer ons voor een aanbod op maat
Andere thema's: Actief burgerschap, Cultuur (mee)maken, Inburgeren en participeren, Mediawijs